Forum breadcrumbs - You are here:ForumGeneral: Panduan dan TutorialGTR Wallet
Please or Register to create posts and topics.

GTR Wallet

Terima kasih kepada semua Rakan Niaga yang setia menyokong GTRMeat.my sebagai rakan niaga anda. Berita baik kepada semua, bermula hari ini, GTRMeat telah menambak satu lagi feature iaitu wallet.


Wallet ini adalah berguna sebagai duit simpanan maya kepada semua Rakan Niaga. Setiap komisen hasil jualan produk yang terdapat di GTRMeat akan dimasukkan ke dalam wallet Rakan Niaga masing-masing. Komisen ini akan masuk secara automatik setelah Rakan Niaga menyelesaikan penghantaran produk ke customers.


Dengan wallet ini juga, Rakan Niaga boleh terus membayar ke GTRMeat tanpa perlu menggunakan sistem FPX (asalkan jumlah wallet anda melebihi dari harga produk, jika tidak anda perlu menambahnya dengan FPX juga)Anda boleh mengaksesnya, di SINI


Untuk mengaktifkannya, anda perlu pergi ke store manager ---> Menu Settings -->> Menu Payments -->>> Select Wallet dan kemudian Saves di bawah

Wallet ini boleh digunakan serta merta untuk pembelian di website.

Contoh bagaimana, wallet berfungsi, dalam kes ini, saya mempunyai RM 30 wallet, dan harga produk bernilai RM 40.

Maka sistem akan membayar dahulu RM 30 tolak dari ewallet, dan balance RM 10 perlu gunakan dari payment OnlineKesimpulan di sini, saya sudah mempunyai cash RM 30 di tangan sendiri tanpa perlu bayar ke dalam sistem kerana sistem telah menolak RM 30 dari ewallet saya. Perkara ini akan berulang setiap kali ada pembelian dan mendapat komisen. 

Selamat mencuba!Main Menu