GTR Wallet

wallet-removebg-preview

Terima kasih kepada semua Rakan Niaga yang setia menyokong GTRMeat.my sebagai rakan niaga anda. Berita baik kepada semua, bermula hari ini, GTRMeat telah menambak satu lagi feature iaitu wallet.

 

Wallet ini adalah berguna sebagai duit simpanan maya kepada semua Rakan Niaga. Setiap komisen hasil jualan produk yang terdapat di GTRMeat akan dimasukkan ke dalam wallet Rakan Niaga masing-masing. Komisen ini akan masuk secara automatik setelah Rakan Niaga menyelesaikan penghantaran produk ke customers.

 

Dengan wallet ini juga, Rakan Niaga boleh terus membayar ke GTRMeat tanpa perlu menggunakan sistem FPX (asalkan jumlah wallet anda melebihi dari harga produk, jika tidak anda perlu menambahnya dengan FPX juga)

 

 

Anda boleh mengaksesnya, di SINI

 

Untuk mengaktifkannya, anda perlu pergi ke store manager —> Menu Settings –>> Menu Payments –>>> Select Wallet dan kemudian Saves di bawah

 

Wallet ini boleh digunakan serta merta untuk pembelian di website.

Contoh bagaimana, wallet berfungsi, dalam kes ini, saya mempunyai RM 30 wallet, dan harga produk bernilai RM 40.

Maka sistem akan membayar dahulu RM 30 tolak dari ewallet, dan balance RM 10 perlu gunakan dari payment Online

 

 

Kesimpulan di sini, saya sudah mempunyai cash RM 30 di tangan sendiri tanpa perlu bayar ke dalam sistem kerana sistem telah menolak RM 30 dari ewallet saya. Perkara ini akan berulang setiap kali ada pembelian dan mendapat komisen.

Selain itu, wallet ini juga boleh menjimatkan kos FPX iaitu RM 1 setiap kali pembelian di mana, Rakan Niaga boleh topup terus mengikut bajet masing-masing. Contohnya, jika setiap minggu, Rakan Niaga membayar menggunakan FPX berkali-kali iaitu contoh sebanyak 5 kali (RM100 5 kali), maka RM 5 telah digunakan untuk membayar FPX fee. Jika menggunakan wallet ini, Rakan Niaga topup dengan nilai 5 kali pembelian contoh terus topup RM 500, maka untuk fee FPX hanya RM 1 sahaja, dan 5 kali pembelian iaitu ( Rm100 5 kali) menggunakan wallet sahaja. Maka anda akan JIMAT RM 4! Bayangkan jika anda ada 100 kali transaksi?? Anda sudah jimat RM 99

Selamat mencuba!

 

 

Leave a Reply

Main Menu